De Stilte van Thé

15 November 2014

Marie de Meister heeft haar nieuwe roman De Stilte van Thé zo goed als afgerond en gaat samen met literair agent Marianne Schönbach op zoek naar een enthousiaste uitgever die er een fraai vormgegeven boek van gaat maken.

De geheimzinnige, stille Thé uit de titel van de nieuwe roman van Marie de Meister is de moeder van de succesvolle journaliste Sophie Keller. Op haar 42e moet Sophie een reportage maken over kinderen die op zoek zijn naar hun biologische ouders en die oplopen tegen het zwijgen van de katholieke nonnen in wiens kindertehuis ze zijn geboren en voor adoptie zijn afgestaan. Dit confronteert haar met het feit dat ze zelf ook nog nooit contact heeft gehad met haar eigen moeder, die in een klooster is getreden nadat ze haar baby aan haar broer en schoonzus heeft afgestaan. Kan Sophie die keuze voor een religieus leven accepteren, of gaat ze de stilte van Thé doorbreken?
Ook benieuwd naar dit verhaal? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je als eerste te horen wanneer het in de boekwinkel ligt. Wil je alvast een voorproefje, lees dan hier de synopsis.